miercuri, 5 mai 2010

Alexandru Mureşan la Marşul Cânepei din Chişinău sau Limba Germană la Ambasada României din Chişinău


Dacă dai o căutare pe google cu Alexandru Mureşan, vezi: „Penalul de la APIA, A.M., protejat de PN-L…”, „A.M. a votat de 4 ori…”,  „Alexandru Muresan e singurul autopsier pe trei spitale din Cluj-Napoca...”, „Auto second hand vanzatorul Alexandru Muresan” etc.

În primele pagini doar o dată apare persoana la care vroiam să ajung: „... Însărcinatul cu afaceri al României la Chişinău, Alexandru Mureşan, a declarat, luni, pentru…”

Acest domn, care era prezentat de alţii drept ambasador al României la Chişinău, apoi însărcinat cu afaceri… m-a chemat la un moment dat la Ambasada României, unde împreună cu consulul (Radu Bajenaru) mă convingeau să scriu că nu am avut nici o problemă cu Consulatul României de la Chişinău, că nu mi s-a spus să dau cererea pentru consul „pe sub fustă” etc. Că doar cum să-mi dea „ei” cetăţenie şi tot „ei” să pice prost…

Ei bine, nu despre asta vroiam să scriu.

Vroiam să scriu că la un moment dat, de 1 mai, pe la Marşul Cânepei din Chişinău am văzut o faţă cunoscută. Era chiar Alexandru Mureşan! Deghizat în moldovean.

Costum sport şi şapcă. Fix i-a întins microfonul şi l-a întrebat ce părere are despre legalizarea cânepei. Poate că era normal să răspundă că n-are chef de aşa ceva… Că nu-l interesează. Asta dacă vroia să treacă neobservat.

Dar domnul Mureşan (care a vorbit la bustul lui Stănescu în timpul festivalului „internaţional” N. Stănescu) a răspuns… în germană!

Acum înţeleg de ce lucrurile merg atât de prost la Consulatul şi la Ambasada României din Chişinău. Se vorbeşte cu românii din Moldova în germană!

P. S. Deşi am jurat deja credinţă României, Mugur, Moni, Dan Iancu, Mihai şi ceilalţi care au cerut demisia personalului de la Ambasadă încă primesc răspunsuri legate de „soluţionarea” cazului…

2 comentarii:

Anonim spunea...

ahahahaha, Mureşan-moldovan-de limbă german. Handi hok, blea

Fix Irie spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=UrYzXmSA7S4
minutul 2:50