sâmbătă, 8 mai 2010

Brutal Attack Fest VI la Uniunea Scriitorilor


Chiar de la invitaţia la festival, părea că va urma ceva beton: „invitam toti oamenii calificati in cercurile largi drept jestokie, fara bun simtz si soviste”. Şi trupele:

[PIGSTY] Membrii de onoare a ligii nationale de grindcore profesional din Cehia. Da, ei sunt, ei sunt cei care au adus in sufletele noastre porcii mintuirii. Sa nu uitam si de inaltele merite in domeniul stiintei, teoria evolutionala a lui Darvin a fost finisata: Maimute + Porci = Noi oamenii!”

[KROW] Death Metal cu influente de Thrash direct din Brazilia, din reginea unde in anii 80 cu viteza luminii a luat amploare thrashul brazilian. Daca va amintiti de trupa Crust Division care in octombrie 2007 a aratat Chisinaului ce inseamna energie, viteza si crust total, sa stiti ca 2 din ei fac parte din acest aliaj mortal numit Krow  rock on!


[EPICRISE]
Dupa parerea mea este cea mai rupatoare trupa activa de grindcore din Ukraina. I-am vazut de 3 ori live si declar cu toata responsabilitatea ca m-au lasat cu gura cascata in sensul direct al cuvintului. Cu o istorie de 15 ani de grohaiala acum si in Moldova © Zorile  happy

[EUFOBIA] Cred ca nu e nevoie sa comentez prea mult. Fiind in turneu cu brazilienii ei revin la fest intr-o formula mai complexa, achizitionind un nou chitarist. Death Metal bulgar si vulgar. Asteptam de la baieti cit mai mult singe, sper*ma si distractie fara sfirshit  Beer"

Şi trupele autohtone Abnormyndeffect, Sepsys şi Lego Deconstructor.
 
Din start s-a ştiut că Eufobia nu va ajunge. Recunosc că m-am dus să-i văd în primul rând pe Abnormyndeffect. Le-am ascultat discul scos în Japonia şi m-a impresionat plăcut. Plus că e frustrant să ştii că există o trupă din Chişinău care are turnee prin toată lumea şi mai rar concerte la Chişinău.

Abnormyndeffect au rupt şi live, cum mă aşteptam. E de mirare de unde apar aşa trupe în Chişinău, când nu există nimic ce le-ar putea ajuta să supravieţuiască, nu să evolueze… Grind-ul lor scutură drojdia spectatorilor, iar vocea lui Mircea e ca o drujbă inteligentă. Ca să nu mai spun că Abnormyndeffect e o trupă la care contează versurile şi la fiecare concert băieţii au o atitudine faţă de ceea ce se întâmplă la noi. 

(foto Nata Moraru)

*mai multe impresii şi poze de la festival în următorul nr. al Revistei La Plic

Niciun comentariu: