joi, 21 aprilie 2011

Paul Goma Preşedinte!

Se întâmplă un lucru bun când scriitorii-securişti sunt deconspiraţi, pe lângă sila pe care ne-o provoacă. Ne amintim de Paul Goma, ignorat mai mult decât pe nedrept, aş spune chiar forţat - în ultimele decenii.

Postez aici un manifest citit la Klu şi publicat în Tiuk!:

Alexandru VAKULOVSKI

Al 4-lea MANIFEST KLU: PAUL GOMA PREŞEDINTE!

Am învăţat la istorie cît de tari suntem, că Ştefan cel Mare şi Sfînt şi pe cal..., că Baba Novac..., că Vasile Lupu..., că Matei Corvin... – a!, nu, că ăla era ungur, nu dom’ Funar?, că Vlad Ţepeş..., ţeapă, frate!

Trăim într-un Drakula Park, parlamentul & guvernul suferă zilnic de inspiraţie la constipaţie compunînd legi idioate, legi pentru tine, pentru a te face un conductor al prostiei. Ţi se explică frumos că e pentru binele tău, se ataşează şi un citat din Eminescu sau Stănescu, sau, pula mea, Heideger!

Pe ăştia i-ai ales tu? Pe grăsanii ăştia care se lăfăie pe ecrane graseind, cu zîmbete comsomoliste pe feţele lor mucegăite şi transpirate de cap pătrat?

Te recunoşti în rictusurile lor de prim-secretar de partid sau măcar prim-secretar de partid din comună? În gesticulaţia lor cu simptome clare de parkinson, în discursurile lor play-back în care recunoşti ritmul „liberă la mare”?

Dacă te recunoşti – aşa-ţi trebuie.

Te recunoşti în oraşele ţării tale? În Bucureşti – o piaţă de vechituri, în Braşov care mai bine ar trece la vechea denumire – Stalin sau şi-ar lua numele rîului său – Spurcata sau al piscului Tîmpa. Te recunoşti în Clujul ăsta naţionalizat? Cu tricoloare pe fiecare stîlp vopsit în albastru-galben-roşu, cu băncile în albastru-galben-roşu, cu stîlpii de lîngă trotuare în albastru-galben-roşu, cu coşurile de gunoi în albastru-galben-roşu, cu becurile de pe străzi în albastru-galben-roşu... Mă mir că încă semafoarele nu s-au schimbat în albastru-galben-roşu. Tricolorul e murdar atîta timp cît după el se ascund scîrnăvii, lucruri abjecte şi patologice. De ce cînd o tai din ţară ţi-e ruşine să recunoşti că eşti român, iar aici o faci pe neo-nazistul cu aromă de comunism românesc acuzîndu-i pe alţii că ar fi ţigani, unguri, etc.?

Tradiţia românească impune un preşedinte pe post de proxenet. Oare întîmplător România e un „cuibuşor de nebunii” al pedofililor?

România e o ţară în care toţi sunt minorităţi, toţi sunt unguri, moldoveni, munteni, ardeleni, ţigani, basarabeni, saşi, ruşi, ucraineni, olteni, secui şi toţi sunt naţionalişti. Toţi îşi bagă capul între craci de atîta moralitate, de atîta corectitudine etică, de zici că vor să-şi dea cu nasu-n cur.

De 12 ani cetăţeanul român îşi pune căcatul pe băţ şi i se roagă căcatului. Iar Domnul căcat promite: o să vă asfaltez drumurile, o să vă dau pensii la toţi, o să vă dau salarii maxime şi n-o să trebuiască să munciţi, o să aveţi învăţămînt gratuit şi la nivel european, o să vă bag în NATO, o să… Şi cetăţeanul român adoarme şi visează visuri frumoase. Dar tot mai des se mai trezeşte cîte unu’ şi-şi amanetează apartamentul, vinde tot ce are şi o taie. Oriunde. Chiar şi în ţările Europei de Est, chiar şi în Rusia.

Ar fi timpul să ne oprim aici. Să plece vadimii & ilieştii din ţară! Să-l aducem pe Goma acasă! Goma e curat, poate chiar prea curat - ştie din cauza cui a devenit dizident şi de ce e şi acum dizident. Goma cunoaşte aparatul ce trebuie anihilat.

Vrem un preşedinte KLU! Paul Goma Preşedinte!

Mi-ar plăcea ca speakerul să elimine din parlament verigile proaste din lanţul slăbiciunilor – Andrei Gheorghe să fie speakerul parlamentului!

Ministrul culturii să fie unul din băieţii (sau toţi) de la Paraziţii, după ce au tot fost cenzuraţi, să mai cenzureze şi ei cenzura, să se pişe pe cenzură, oricum s-o mai numi ea! Oare nu rimează cu CNA? Mi se pare că da, blea!

Pentru Cluj lucrurile par clare – îl vrem pe Peter Eckstein primar!

Să se termine odată circul mortăciunilor!

Să-i mai cerem lui Goma o şansă, să-l aducem pe Goma acasă, Paul Goma preşedinte!

(Tiuk nr. 4, 2003)

2 comentarii:

Scorchfield spunea...

Paul Goma Preşedinte!

vklvsk spunea...

Aşa să fie!