sâmbătă, 31 iulie 2010

cum mi-am pierdut minţile

Am avut un prieten bun în primii ani de facultate la Cluj - vâlceanul George. Era ciudat şi haios. Făcea nişte cartofi prăjiţi minunaţi în tigaia unuia care s-a convertit la yoga.

Cu George cred că am făcut primele seri KLU, fără invitaţi, fără spectatori.

Apoi s-a cărat. La început în Sicilia. Şi de ceva timp e în Argentina, unde are un hostel. Şi după câte ştiu, nu mai scrie poezie. În schimb călătoreşte.



 George a scris un poem foarte fain. Pe care mi-l amintesc din când în când.

 George Croitoru

 Cum mi-am pierdut minţile

Mergeam odată aiurea pe stradă şi mi-am pierdut minţile


(din memorie, sper exact)

P.S.: textul a fost scris lângă geam, la o oră de sintaxă cu Draşoveanu. cred că singura mea oră la Draşoveanu. şi una dintre puţinele petrecute la fucking fuckultatea de litere de la Cluj. desigur cu excepţia minunatelor ore ale profesorului Gheorghe Perian, la care, dacă aş avea ocazia, m-aş mai duce şi acum. 

8 comentarii:

monogam spunea...

Am avut si eu un coleg de camera in primii ani de facultate (de fapt erau doi...) Ii placeau literele si cafeaua tare. Era si el ciudat si ne-haios. Ne-haios pentru ca nu putea sa fie haios. Pastra o seriozitate aparte chiar si cand nu era serios. In schimb, odata cand pregateam un borsch a la "topor" la kuhniile etajului SHAPTE mi-a aratat Gaura Iepurelui in maniera sa, personala, intinzandu-mi un pumn de intrebari si raspunsuri pe care le primii fara sa sovai. Eu in schimb, l-am rasplatit pentru asta (ce-i drept un pic mai tarziu) cu discomfort si opinii neimpartasite despre...mine cred. Ce sa zic, daca l-as mai vedea odata in ochi atata i-as spune: "Regret, Sandelu, regret...". Dealtfel, sanatate si din partea celui de-al doilea coleg!

liviu cristian spunea...

salut,sandu...
eram coleg si eu cu tine, atunci...la ro-eng...un tip mai ciudatel, nici nu m-am mai schimbat... mi-aduc aminte de vremurile acelea si de dementul de mircea, de ucraineanul ala tembel, solid si inalt, care mergea in pielea goala pe sub geaca scurta,iarna in frigalaul ala...
mi-aduc aminte de toate si, cu o emotie deosebita, de george, care m-a primit calduros in grupul lui, in timpul scurt de dinainte de plecarea lui...eu, ca si atunci, tot nu mi-am gasit echilibrul...

vklvsk spunea...

hei, ma bucur ca pentru cineva caminul 16 mai trezeste si amintiri, nu doar titluri de ziare gen "caminul 16 loveste din nou".

@monogam nu stiu cine esti si nici nu am inteles prea multe din ce ai scris. eu parca m-am inteles bine cu toti colegii de camera, si parca niciunul n-ar avea de ce sa-mi spuna ca regreta ceva

@luviu
daca nu-ti gasesti echilibrul, poate ca asa trebuie sa fie!

monogam spunea...

M.ONO(frei)GAM ;)

Salutare si din partea Celui de-al doilea coleg (de cameRA)! IEse ca te-am derutat un pic cu prea multe detalii...Va Salut pe toti KInderii care au borat prin baile cam. XVI

Ma-nklin!

ofelia spunea...

ce scrie amicul george mi-aduce aminte de un acosmei prescurtat:)) cred ca era ingrozitor de sincer, desi, fireste, nu l-am cunoscut.

vklvsk spunea...

@m.ono

salutare moshule,
acum te-am prins, dar oricum nu m-am prins de toate pe care le-ai scris. ce-o fi si cu gaura iepurelui...

salutare la cel de-al 2-lea coleg!

monogam spunea...

3/6 ori 6/9 ori 9/18 - cu cat e mai mare masura, cu atat mai larga e Gaura iepurelui ;)

monogam spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.