luni, 17 iunie 2013

12 scaune - "În profunzimea ei cu pixul lui, la sare și piper într-o seară perfectă"

Ieri, în sfârșit, am văzut spectacolul 12 scaune de Petru Hadârcă. Deși durează 2 ore și 10, culmea, chiar nu m-am plictisit, din contră, am ieșit bine dispus. Pentru că se râde mult, chiar dacă majoritatea spectatorilor au citit romanul lui Ilf și Petrov, chiar dacă au văzut și filmul.

Miza spectacolului a fost mare. În jur de 30 de actori. Multă muzică, muzicalurile sunt riscante. Un roman celebru, care s-a dramatizat. Dar a ieșit, vorba lui Oleg Carp, pe care l-am văzut printre spectatori: minunat! De muzică s-a ocupat Valy Boghean, în rest - Petru Hadârcă și actorii.

Textul a fost actualizat excelent. Apar pomenite emisiuni de acum ("În profunzimea ei cu pixul lui, la sare și piper într-o seară perfectă"), mișcările politice, glamourul moldovenesc. Sunt pomeniți chiar și... reformatorii. Chiar dacă eram anunțați că vom vedea o comedie, spectacolul a fost atât de actual, încât uneori aveai impresia că ești la o dramă. Ca apoi să râzi iarăși până la lacrimi.

Sala a fost plină și s-a aplaudat îndelung. Dacă încă nu ați văzut 12 scaune, vi-l recomand. Sper să se joace, în rest - sunt convins că o să vă placă. Altfel n-are cum.

Foto http://www.eminescu.md/?l=ro&a=9&i=31

Niciun comentariu: