marți, 12 aprilie 2011

În căutarea rucsacului pierdut sau NU zburaţi cu Air Baltica

În unele republici post-socialiste există companii capitalisto-comuniste care au preluat tot ce e rău de la ambele sisteme. Cred că aşa e şi Air Baltica - compania aeriană care pur şi simplu şi-a băgat picioarele în mine şi în drumul meu spre casă.

Să fiu mai explicit: încă din Stocholm mi s-a dat de la Air Baltica bilet doar spre Riga, deşi eu mergeam spre Chişinău. Explicaţia: sistemul nu e centralizat şi ORICUM (vorba lor) în două ore am timp să-mi recuperez bagajul (care trebuie plătit) şi să-mi iau biletul spre Chişinău.

În Riga m-au aşteptat nişte rânduri imense. "Organizate" de nişte bare cu aţe în formă de labirint. Cred că se plictiseau funcţionarii, aşa că au găsit o metodă de a se distra pe seama călătorilor. Am fost pasat de vreo 4 ori de la un funcţionar la altul. Ca să mi se spună cu zâmbetul pe faţă că biletul nu a fost plătit. Am întrebat dacă îl pot plăti eu. Mi s-a răspuns că e prea târziu.

De fapt, biletul a fost plătit. Air Baltica a anulat pur şi simplu zborul. Că aşa au avut ei chef. Nici vorbă să-mi spună însă şi mie. Am stat şi am urmărit zborulile: nici vorbă de Chişinău. Şi pe net: toate biletele vândute. Doar e companie serioasă şi are curse REGULATE! De fapt funcţioneză pe un sistem al autobuzelor rurale: au oameni: zboară, n-au - scriu pe net că s-au vândut biletele şi anulează cursa...

În fine, eu eram un om, iar omul nu-i interesează. Am avut noroc cu netul. Aşa Mugur Grosu l-a contactat pe Ovidiu-Iuliu Dajbog-Miron de la ICR (căruia îi mulţumesc că şi-a sacrificat duminica pentru mine) şi cu zeci de telefoane s-a rezolvat cazarea şi zborul spre casă.

În fine, am ajuns la Roma, rucsacul ar fi trebuit să meargă automat la avionul Air Moldova, cu care am ajuns la Chişinău. Ca o paranteză: n-am mai făcut poze. Dar aş fi putut. M-am întâlnit de două ori cu Giovani Becali pe aeroport. În aşteptarea avionului era o gaşcă de moldoveni ce aveau în jurul a 55 de ani şi care au tras un chef, cu băutură şi mâncare pe scaunele de aşteptare:))

Rucsacul nu a ajuns ieri la Chişinău. O doamnă mi-a spus că au primit o telegramă că va veni azi, de la Riga. Nu mai înţeleg nimic. Într-adevăr, mi l-am recuperat azi, la bagaje pierdute. După hârtiile lui reiese că ar fi fost şi la Roma. Doar el ştie pe unde a umblat.

Drumul s-a terminat aici. Dar de bunăvoie nu cred că mai urc vreodată în avioanele Air Baltica. Ceea ce vă doresc şi vouă. Sau, dacă aveţi chef de vacanţe combinate cu sport extrem şi cheltuieli extreme: Air Baltica vă aşteaptă!

PS: Mi-am luat suveniruri din aeroportul din Riga:))

3 comentarii:

Scorchfield spunea...

Rucsacul tău a văzut, a auzit şi-a mirosit ceea ce mulţi într-o viaţă nu reuşesc! :)

P.S.
Bine că s-a terminat cu bine.

vklvsk spunea...

daca ar fi putut sa faca poze, ar fi fost misto:)

Scorchfield spunea...

Şi să scrie o carte... pe care de fapt o poţi scrie tu. :)