miercuri, 21 iulie 2010

Mă-ta-n boiler. Chişinăul împuţit

O ştire care la început mi s-a părut o glumă proastă:

"Apa calda a fost sistata, incepand de astazi, in tot orasul Chisinau. Anuntul a fost facut viceprimarul capitalei Vlad Cotet.
Potrivit lui, decizia a fost luata in legatura cu “efectuarea lucrarilor de profilaxie la toate punctele termice si magistrale”.
Astfel, locuitorii capitalei nu vor avea apa calda timp de o luna de zile.
Totodata, Termocom atentioneaza gestionarii subsolurilor sa verifice starea retelelor termice. Din motive ca sunt posibile defectiuni ale tevilor, cu expansiunea la suprafata a apei calde, locuitorii capitalei sunt atentionati sa evite si sa nu permita copiilor sa se apropie de subsoluri si de locurile periculoase." (stireazilei.md, dar şi majoritatea siturilor de ştiri din md)

Secolul XXI. Chişinăul fără apă caldă timp de o lună. "Nici primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, nu consideră că e o problemă faptul că locuitorii oraşului vor rămâne fără apa caldă vreme de o lună" - publika.md.

De fapt nu avem nici o problemă. Mare treabă - nu ne spălăm o lună, o lună nu spălăm nici vasele. Minunat. Este momentul adevărului - acum vom simţi mirosul adevărat al chişinăunenilor.

Probabil se vor îmbolnăvi mulţi bătrâni, femei şi copii de la duşuri reci - dar să ne amintim că au fost războaie şi oamenii atunci nu că nu se spălau - ei chiar crăpau. Deci lipsa apei calde - o nimica toată.

Acum încep să înţeleg expresia bănăţeană: "Mă-ta-n boiler". 

Oare Chirtoacă şi Coteţ au boiler?

3 comentarii:

Antonescu spunea...

Pfff. Traim vremuri cacacioase, fratilor!
Oricum, este un lac fain spre periferia Chisinaului, in directia Iasi. Io am tras o baie acolo in '94. Il recomand calduros...

Anonim spunea...

hihi, ce faină era povestea pe care ai şters-o. asta să fie din cauza că-i... adevărată? zic şi io... (dar dacă era doar o poveste cred că nu avea nimeni probleme cu ea...)...

alexdiac spunea...

Cotet parca are nume predestinat!