sâmbătă, 11 aprilie 2009

Ancheta Stare de Urgenţă

Ce părere aveţi despre evenimentele recente din Republica Moldova?

(aştept răspunsurile până cel târziu 14 aprilie, aici sau pe vakulovski@yahoo.com)

11 comentarii:

Anonim spunea...

Dacă o să fie totul lăsat, peste patru ani ne pomenim cu poliţie pe stradă, n-o să poţi vorbi în stradă despre tot ce vrei. Cu încetul cu încetul ne acoperă cu plapuma roşie. De făcut trebuie ceva, dar într-un mod paşnic, să nu fim provocaţi tot împotriva noastră...

Ana Gurau spunea...

http://agurau.blogspot.com ;)

Liana spunea...

Se va mușamaliza totul. Și încă mult prea repede. Aștept ca istoria să nu-mi dea dreptate, sincer.

C(h)ristian spunea...

Am citit mesajele voastre si m-am intristat. Totul pare atat de innegurat si rosu pe acolo. E chiar pacat.
O sansa ar fi, ma gandesc eu, sa se faca mult, mult zgomot pe tema asta, mai ales in media din afara, si atunci cand toti ochii vor fi pe Chisinau nu cred ca vor indrazni sa mai omoare in bataie oameni nevinovati.
Daca tinem viu interesul pentru Moldova pe internet, cam cu atat cred ca pot contribui si eu, poate atunci finalmente se vor uita mai cu atentie peste coltul asta de Europa. Curaj!!!

aka Vali spunea...

de la mine se vede ca o miscare spontana a tinerilor, fara o importanta sustinere politica,
o frumoasa rabufnire a libertatii satula de comunisti.
de partea cealalta comunisti cu radacini si sprijin rusesco-KGB-ist.
intr-o societate asa fragmentata, cum e Moldova, nu vad o reusita pozitiva pe termen scurt.
numai daca Voronin si ai lui o tin din greseala in greseala si din crima in crima, atunci se poate atinge un prag critic.
Asa e posibil sa se "verse" odata pentru totdeauna Moldova inspre Europa si sa nu mai ramana sfasiata intre rusi si Occident.
Romania e alaturi de voi, dar in perioada asta e perceputa ca o chestiune secundara, s-a dus de mult efuziunea "podului de flori".

Deea spunea...

Sasha, eu cred ca era inevitabil. La un moment in timp oamenii reactioneaza si simt nevoia sa scuipe ce au pe suflet. Asta se intampla si acum acolo. Din pacate, nefiind "regizat" de la domnie, e cam greu de prezis ce finalitate vor avea lucrurile. Mi-ar placea sa cred ca o sa pice comunistii. Mi-ar placea sa cred ca Voronin o sa fie incoltit. M-as mira insa sa se intample prea repede si prea usor. Are prea mult spate daca pot spune asa.
Insa, ce nu cred ca e o abordare buna este tendinta de asociere cu Romania.
Am fost la mitingul de solidaritate de la Bucuresti de saptamana trecuta. In mare parte ce se scanda acolo era "noi suntem romani", "Romania-i tara mea" etc. Ei bine, nu stiu cum e sa fii basarabean, nu stiu cum e sa fii nascuta in Moldova si sa vrei sa fii in Romania, dar adevarul e ca Rep. Moldova are o identitate a sa, iar asocierea cu Romania acum ar putea sa-i faca mai mult rau decat bine. Pentru ca ~Voronin si "gasca" se folosesc de asta ca sa taie si mai tare cordonul si-asa subred de la aderarea noastra in UE. Mai mult, speranta in Romania e inutila. Nu o sa se bage si nici n-au cum. Sunt condidtionati sa-si mentina granitele asa, deci o alipire nu se poate. Singura sansa sta in ONU, dar iar, e greu sa ma pronunt.

In rest, tu esti bine?

Gelu spunea...

Trebuie sa rezistati. Jos comunismul!
PS Omule, sper ca esti bine

Miki Vieru spunea...

e cel putin la fel de nasol ca in perioada mineriadelor noastre! din pacate cine are osul puterii nu se numeste nici Voronin nici Basescu, nici Romania, nici Republica Moldova. ci umbra Rusiei. lupta trebuie sa ramana culturala pentru a exista sanse reale. in strada ne vor bate mar ca intotdeauna! de data asta patriotismul este vorbirea limbii romane!!

Deea spunea...

Uite, macar au mai relaxat treaba cu cetatenia...tot e bine, pacat ca a trebuit sa se intample asa ca sa facem si noi ceva pt Basa.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5598907-guvernul-simplifica-procedurile-obtinere-cetateniei-romane-moldovenii-pot-obtine-cetatenia-daca-strabunic-roman.htm

Te pup!

Liana spunea...

Uite, sub impresia proaspetei lecturi a romanului lui Makine, „Iubirea omenească”, cred că Moldova nu e pregătită pentru o revoluție în adevăratul sens.
E vorba de o mână de oameni care se simt mai aproape de România decât de Rusia și, în rest, un amestec de teamă și confuzie.

LZ spunea...

Parerile sunt de rau. Ca cele de bine nu au avut timp sa apara. E insa multa tristete...