joi, 12 februarie 2009

O profundă criză umană

Vă rugăm să nu vă sinucideţi aici! Frate-meu mi-a zis că în metroul din Paris au apărut afişe cu mesajul ăsta.

De când a început criza asta, cu încetul, sau mai puţin cu încetul, asistăm neputincioşi cum lumea o ia razna. Oamenii sunt concediaţi, cursurile valutare nu mai ştiu încotro s-o ia, românii se întorc acasă! Da, asta e culmea.

Îmi amintesc că şi în anii 90 lumea înnebunise. Toţi erau dezorientaţi, şi era normal, cum să-ţi imaginezi o lume fără Uniunea Sovietică? Şi atunci, ca şi acum - lucrul cel mai grav a fost criza umană, nu cea economică. Oamenii se îmbătau, se sinucideau, se omorau, violau, tâlhăreau şi făceau copii.

Rezultatul s-a văzut peste câţiva ani. Când "copiii crizei" ar fi trebuit să înceapă să vorbească. Dar ei au tăcut. Nu era semn rău, căci şi Lucian Blaga a fost "mut ca o lebădă".

Apoi au venit şi primele cuvinte. Nu au fost "mamă" sau "tată". Au fost "pulllă", "pizdddă" şi "muuuie". Şi au şi rămas singurele cuvinte ale unor copii cu părinţi în criză. A, poate mai ştiau un cuvânt: "bani". Acum aceşti copii se întorc acasă. E de bine?

A, da, ca la prognoza meteo: nu faceţi copii pe timpul ăsta, s-ar putea să ajungă mai rău ca voi.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte tare text!

Anonim spunea...

gândesc ca şi tine,doar că la dimensiuni feminine.Totuşi cei care au chef să mai facă copii ar putea o retragere în Parcul Naţional Retezat...pentru cunoscători cabana Gemenele ,dar cine mai are curajul traiului la colibă,nu?Suntem superficiali,epoişti,sedentari,meschini şi asta lasă cicatrici pe copiii noştri...Totuşi după ce trece criza îmi propun să mai nasc o dată,fie ce-o fi,o mamă se descurcă întotdeauna.Niciodată nu am fost mai puternică ca atunci când am născut,se nnumeşte iubire,ştii tu,chestia aia cu mutatul munţilor din loc...

Unknown spunea...

Interesant modul in care scrii tu. Totul este asa cum a venit in minte presupun. Sper sa iti placa si blogul meu pentru ca, pe undeva, si eu fac acelasi lucru ca si tine.

Anonim spunea...

in plina criza se spune ca cel mai bine-i sa faci multi plozi(creste "cica"economia in viitor), dar mai bine ar pune la metrou NU ABANDONATI COPII NEDORITI. :))