marți, 6 aprilie 2010

6 aprilie 2009. neam zaibit

...expulzat din România. Mama mă pune să-mi fac toate actele, aşa că vin la Chişinău pentru cazier. Fix vine cu mine. Îmi spune că la 6 va fi un protest paşnic la Ştefan cel Mare. Eu sunt dezamăgit. Îi spun lui Fix că s-ar putea ca alegerile să nu fie fraudate, s-ar putea să fim un neam de idioţi...


Trecem la 6 pe la Ştefan. Acolo e şi Ghenadie Brega şi puţini tineri. Sunt dezamăgit. Iar îi spun lui Fix că nu suntem în stare de nimic, că nu se va întâmpla nimic...

Seara mă întâlnesc cu Pavel Păduraru, la care stăteam în Chişinău. La Ştefan e plin de lume. Şi lumea continuă să se adune. Nu-mi vine să cred.

Nu suntem un neam de idioţi?! Fac poze ca document. Nu suntem un neam de idioţi. Suntem conduşi de idioţi. Ne-am zaibit. Neam zaibit.

Un comentariu:

Mugur Grosu spunea...

frate Alex, cum le mai brodeşte istoria! fix acum un an ieşeam cu Sorin Dinco de la Cotroceni, unde depusesem petiţia şi ultimul tău roman, Bong, o mică "atenţie" pentru Traian Băsescu... Prin zona Eroilor (!) am intrat într-un bar să-nchinăm ceva în cinstea ta şi-am văzut la televizor că aţi pornit zavera. şi-acum mi se face pielea găină când îmi amintesc. adevărat aţi înviat!