luni, 17 noiembrie 2008

Teatru la Bv - Poker

Vineri, la Braşov a început Festivalul de Dramaturgie Contemporană. Prima piesă, Poker de Adrian Lustig pusă în scenă de Teatru de Comedie Bucureşti în regia lui Alexandru Tocilescu, a făcut o bună intrare în "lumea teatrului", aşa cum spunea un regizor clujean.

Subiectul piesei e aparent banal, o partidă de poker între nişte vechi prieteni, vechi - deci din lumea care trebuie să apună a securiştilor. Gazda, un senator, cuplat cu o curvă moldoveancă, îi aşteaptă la o pardidă de poker pe un doctor şi pe un afacerist.

Urmează două ore de rezumat a ceea ce vedem de obicei, zilnic la Realitatea-Antena3 şi Sport.ro-GSPtv. Politică şi sport, deci prostituţie. Curva apare pentru a se vedea cât de onestă e spre deosebire de politicieni. E o piesă extrem de realistă, dar care datorită regiei şi a jocului excelent al actorilor nu te face să caşti în timpul spectacolului, deşi durează peste două ore.

Cum am mai spus, actorii (George Mihăiţă, Valentin Teodosiu, Vladimir Găitan, Jojo) şi-au făcut bine datoria, ceea ce transmitea cumva publicului că şi ei se distrează pe scenă. Începutul piesei e foarte tare, cu o scenă sado-maso între curva moldoveancă şi domnul senator. Dacă ar fi fost după mine, lăsam mai multe scene de acest gen... Dar poate că ar fi fost altceva.

3 comentarii:

Ateliere de Creatie spunea...

piesa a fost de cacat. cel putin acum 2-3 ani cand am vazut-o eu.iti recomand sa mergi sa il vezi pe marius manole in inima de caine.

Michael spunea...

tot o dau astia din tv sau media cu moldovence in rol de curve. Nau ce face probabil oletencele sudistele sunt curvele tarii

Anonim spunea...

piesa chiar e proasta. ieftina mai bine zis cu glume a la ciotu si palade in noaptea de revelion. George Mihaita e foarte bun in schimb.