vineri, 15 martie 2013

Lorcenkov. Glamour


Un fragment din interviul cu Vladimir Lorcenkov, pentru numărul Punkt Hardcore vs Glamour. Fragmentul ăsta intră la categoria Glamour. Partea hardcore - în următorul Punkt!

În momentul acesta Moldova nu are prim-ministru. Când va apărea revista, poate vom avea, poate nu. Nu am avut președinte 3 ani, e un record mondial. Încă o asemănare cu latino-americanii. Cât contează mediul politic al unei țări pentru un scriitor?

К сожалению, писатели имеют свойство создавать реальность. В романе “Все там будем”, написанном в 2004, изданном в 2008, я написал “четвертый президент Молдавии Гимпу”. А в романе “Табор уходит” (издали в 2010-м) начальника концентрационного лагеря для “врагов молдавского государства” по фамилии Филат предают его сотрудники... Что же, остается надеяться, что еще одно мое шутливое предсказание сбудется и Дорин Киртоакэ влюбится в русскую белую крысу, и сбежит с ней, наконец, из мэрии, оставив растерзанный Кишинев в покое. Или что Наташа Морарь выйдет замуж за генерала ФСБ и тоже оставит Кишинев в покое.  Как обыватель, я давно уже  не испытываю по отношению к тому, что происходит в Молдавии как в государстве, ничего кроме отвращения и брезгливости. Молдавские “политики” даже на латиноамериканцев не тянут, как структура это государство - даже не “банановая республика”, а хуже.

PS: Până va fi tradus interviul, domnul Gogol Translate vă poate ajuta :)
PPS: Desen Antonia, acum vreo 2 ani

Un comentariu:

di toate spunea...

Buna, imi place foarte mult blogul tau si vreau sa stiu daca te intereseaza sa facem schimb de linkuri: www.ditoate.com .Eu te-am adaugat deja , si astept raspunsul tau. Multumesc anticipat.